En høst på sofaen

I sommer fikk jeg plutselig en del smerter i skulder/bryst område. Det var vanskelig å poengtere eksakt hvor smerten var, men i det området. Det var så ille at jeg måtte tilkalle legevakten en morgen jeg ikke kom meg ut av sengen. Han kunne ikke si eksakt hva det var, men han satte noen sprøyter og ting ble bedre. Jeg klarte å komme meg på jobb, men det meste av tiden utenom ble tilbrakt på sofaen.

20150822_221043Jeg fikk meg time hos ortoped, og ting ble undersøkt. Først blodprøver og røntgen, og så etterhvert MR. Der fant de ikke noe, og nå hadde smerten slått seg til i korsryggen. Det tok litt tid før de sendte meg på MR til den. Det var mye fram og tilbake med forskjellige leger som vil prøve det ene og det andre, blant annet sprøyter forskjellige steder i korsryggen, men ikke noe funket. Det gikk mye i smertestillende. Både i piller og intravenøst.

20151006_124244

20151006_124239Etter noen runder til kiropraktor og ortopeden, ble jeg endelig i oktober sendt til MR. Der kunne man klart og tydelig at jeg hadde en stor prolaps mellom S1-L5 og at den lå betydelig på nerven. Noe jeg helt klart kunne bekrefte, smerten i benet ble bare verre og verre. Frem til da har jeg klart å gå på jobb, men 30 oktober sa kroppen min stopp. Da klarte jeg ikke å kle på meg lenger, alt jeg gjorde var å ligge. For heldigvis var jeg smertefri når jeg lå. 20151028_171125

Det ble bestemt av vi skulle prøve en type injeksjon direkte i prolapsen. Det vil si at jeg lå i en CT maskin og de peilet seg ved hjelp av denne direkte i prolapsen og sprøytet en cocktail inn i den. Denne skulle få lov å virke i 2 uker for å se om den hadde noe virkning. 23 timer etter den var satt var helvete tilbake. På dette tidspunktet klarer jeg og kunne å bevege meg ved hjelp av krykker. Jeg har ikke lammelser, men smertene blir bare så intense.

20151103_142818Etter 1.5 uke er jeg tilbake hos legen og han trenger bare å se på meg. Det blir operasjon. Han skriver ut noen papirer og sender meg til sykehuset. Man skal egentlig ha time, men han sier at jeg bare skal møte opp og satse på at de tar vil se på meg, noe de gjorde heldigvis. Nevrokirurgen er enig om at det må bli operasjon. Den blir satt til 14 desember, jeg må vente 3.5 uke. Ortopeden vil at jeg skal prøve å bevege meg litt siden jeg allerede hadde ligget lenge og skulle vente en stund til før opersjonen, så jeg får en korsett jeg skal ha på meg. Jeg kan ikke påstå at den hjalp, så det ble ikke mye bevegelse dessverre.

20151127_150001Ventingen på operasjon ble gjort på sofaen. Min mor var og hjalp meg når jeg fikk satt cocktail sprøyten i november. Ellers hadde jeg venners som var til stor hjelp. Det var ikke mye jeg kunne gjøre. Jeg gikk på sterke doser av tramal, og ligge var det eneste som holdt meg nesten smertefri. Det ble litt misvisende, for jeg så jo helt frisk ut, helt til jeg måtte bevege meg. Da ljomet smertene fra isjias nerven nedover hele foten.

20151201_200640Det kommer et eget innlegg om selve operasjonen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *