Kanelformkake med ostekrem

Var ikke sikker på hva jeg ville kalle denne, for planen var å lage de i en form som kalles Gugelhupf, eller ring kake. Men den formen hadde ikke jeg, eller noen av naboene jeg spurte.

Det ble i noen mindre former, og i en mini kake form. Resultatet ble uansett utrolig godt. Dette er en kake som fint kan lages i store former, og kommer ut bra.

DSC_3176Til en stor kake trenger du:

 • 300g mandelmel
 • 6 store egg
 • 2ts bakepulver
 • 2ss kanel
 • 150g søtning (jeg brukte 75g sukrin og 75g tagatose)

Ang ostekremen, jeg har enda ikke klart å finne en jeg er 100% fornøyd med, derfor poster jeg ingen oppskrift. Min ser litt gul ut fordi jeg har hatt kokosnøttsukker, som er brunt, i den.

DSC_3181Stekeovnen på 150°C. Bland godt sammen mandelmel, bakepulver og kanel i en bolle. I en større bolle, pisk sammen egg og søtning til det har over doblet seg i mengden og er en lyst og fin gulfarge. Tar en stund.

bakeBland forsiktig inn det tørre med en slikkepott. Smør så ønsket form godt, jeg brukte kokosolje. Ha blandingen over i formen og inn i ovnen. Er det en stor og høy form, i ca 40 min. Er det mindre eller lavere former, i ca 20min.

DSC_3167Med denne blandingen fikk jeg 6 slike som over og en mini kake.

DSC_3170Kaken er utrolig god, kan fint deles å ha fyll i. Hever godt i ovnen, og smaker bare nydelig.

DSC_3180Kan sikkert brukes som base til en del andre kaker og.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Kommentarer

 1. Jeg har brukt å lage ostekrem av 125g kremost naturell (Philadelphia eller tine), 2-3ss smør, litt sitronsaft, litt kanel og 3-400 g melis. Du kan jo prøve det bare med sukrinmelis?

  • Er noe sånt jeg og bruker. Men er ikke så glad i den smaken sukrin gir, så prøver å finne en kombinasjon som jeg syntes er god.

 2. verdt å teste! kanskje det går ann å lage de i muffinsformer? Har nemlig «muffinsmaskin» og den er helt genial!! hihi…

  Du har ikke tilfeldigvis kommet over en lavkarbo-vennlig pepperkakedeig da???

  • Det burde nok helt klart gå. Er en kake deig så.

   Om jeg finner så skal jeg poste her. Vet at fotballfruen har noen bra jule oppskrifter. Har du sett der?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *