Styrketrening

Styrketrening er noe jeg har blitt veldig glad i. Det har vært perioder hvor jeg ikke har trent så mye, men det har allikevel vært et savn på en måte.

En av grunnene til at jeg har blitt så glad i styrketrening er pga Stephan. Jeg begynte å trene med han så langt tilbake som i 2008 tror jeg det var. Det har vært litt til og fra, men jeg kommer alltid tilbake.

CameraZOOM-20130822175645661Stephan er bare gull, selv om han pusher meg nesten til bristepunktet enkelte ganger.

Andre grunnen til at jeg er kjempe glad i styrketrening er pga hva den gjør for kroppen. Et eksempel er da jeg gikk ned 30kg. I følge Stephan hadde jeg minst gått ned 40kg, men pga styrke trening, så sa vekten bare 30, men kroppen så mye strammere ut enn 30. I følge han.

CameraZOOM-20131022162256010Jeg er veldig glad i base øvelser. Spesielt markløft. Jeg er nå tilbake på 90kg, men håper snart å kommer over 100kg igjen. Det er en øvelse hvor jeg kjenner at jeg virkelig jobber. Kjører som regel 4 sett på den.

CameraZOOM-20130822175530394For tiden kan jeg ikke ta knebøy. Jeg har faktisk fått artrose i knærne. Jeg merker det til og fra, så jeg må være litt obs. Men det hindret meg ikke å ta 180kg i leg press maskinen i dag, og det var på sett nr 6 og 8 rep.

CameraZOOM-20130827181044104Benk er ikke noe jeg er spesielt sterk i. Dette bilde er fra august, i dag var jeg oppe i 40kg.

Ellers bruke jeg å ta skulderpress, latt pull down og et par andre øvelser. Etter at jeg opererte skulderen så må jeg holde det ved like med styrke. Går jeg for lenge uten styrke så begynner jeg å få smerter. Helt klart en motivasjon til å fortsette. Målet er 2-3 styrke økter i uka. Denne uka har det blitt 2 til nå.

I 50 dagers prosjektet mitt så ble gårsdagens øke å gå til og fra jobben og i dag ble det styrke. Så det blir dag 5 økt 5/50.

Hvor ofte trener du styrke? Hvilken øvelse er favoritten?

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Kommentarer

 1. Flink du er! jeg «tør» ikke trene vekter, selv om det garantert hadde vært lurt!! jeg er bare så flau, og redd for at «alle» andre skal se det… hihi..

  men ellers ville jeg bare si at jeg er tilbake på gamlebloggen; denriktigeveien.blogspot.com . ene og alene fordi jeg ikke forsto meg helt på oppsettet på blogg.no så trives vel (enn så lenge) bedre på gamlebloggen!
  lykke til videre med 50dagers prosjektet!!
  Janne

  • Hvis du har muligheten Janne, ta en time med PT og få inn litt teknikk. Da gjør det ikke noe om «alle» ser på. Jeg har begynt å prate med folk jeg, og de bryr seg faktisk ikke så mye om det du gjør.

   Jeg har byttet link igjen, så nå er du riktig på listen ja.

   Tusen takk.

 2. Helt enig med deg i at styrketrening er fantastisk.
  Jeg begynte å trene med PT i august og har på 9 uker gått ned 10 kg 🙂 Blitt mye sterkere og mye mer energi!! Baseøvelser som markløft , knebøy og utfall er helt klart favoritter hos meg 🙂
  Lykke til videre med styrketreningen 🙂

  • Det er jo kjempe bra. Og virkelig flotte resultater. Baseøvelser er gull. Lykke til videre du og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *