Siste nyre operasjon

Jeg håper ihvertfall at det er den siste operasjonen jeg må ha på nyren.

Jeg baklager at det har vært lite oppdateringer. Det har rett og slett ikke vært mye energi til det. Men jeg er nå tilbake, og tenkte jeg kunne fortelle om det som har skjedd, og nå veien videre.

Jeg ble lagt inn mandag 11.3, og som vanlig, mye venting. Etterhvert fikk de tatt blodprøver og alt de andre de trengte, samt at anestesilegen kom og snakket med meg om operasjonen. Det var tydelig at denne var litt større enn de to forrige jeg har hatt.

Tirsdag morgen, litt før kl 8 ble jeg hentet, og allerede ti over 8 var jeg på operasjonsbordet. Det neste jeg husker er at jeg begynner å våkne og det er fryktelig å løfte hodet. Klokken er litt over 14, og jeg ble liggende på oppvåkning til litt over 15. Jeg hadde blant annet en veneflon på innsiden av håndleddet som var festet til en pose med noe greier rundt som de kunne pumpe. Den målte noe, men hva husker jeg ikke. Jeg har i ettertid hatt et vanvittig blåmerke der, og det er enda ikke borte.

Resten av den dagen lå jeg bare i sengen, fikk ikke lov til å stå opp, eller å spise. Jeg fikk besøk av Tina og Anne, noe som var veldig hyggelig. Etterhvert merket jeg at det var vondt å puste, jeg fikk en stikkende smerte i brystet, og jeg hadde heller ikke nok luft til å heve stemmen, så jeg snakket ganske så lavt. De mente at det var pga stillingen jeg hadde ligget i under operasjonen (på siden).

CameraZOOM-20130312185539454Etter en fryktelig lang natt med lite søvn, fikk jeg lov til å spise på onsdagen. Jeg kunne og stå opp. Jeg la ut på vandring, men ble trillet tilbake i en stol, da de fant meg sittende i en stol ikke langt fra rommet, likblek.

CameraZOOM-20130313075419277Slik så det ut dagen etter. Den hvite ledningen går inn til nyren (senere fikk jeg vite at den gikk mye lenger enn det). Til den var det festet en kateter pose. Den røde er dren. 3 små operasjonssår.

Smertene i brystet ble ikke så mye bedre, så onsdag kveld i 23 tiden ble jeg sendt på røntgen. Dagen etter fikk jeg vite at jeg hadde fått luft mellom lungene og brystbenet, og at det var derfor jeg hadde vondt for å puste. Det kom til å gå over av seg selv, bare gi det litt tid.

Torsdagen fikk jeg endelig ut det vanlige kateteret og samtidig festet de en mindre kateter pose til den hvite slangen, og den kunne jeg feste på benet slik at jeg kunne bevege meg uten at jeg måtte bære på en pose. Fredagen fikk jeg ut drenet, og ting begynte å bli bedre.

Maten på Østerrikes sykehus er vel ikke så mye bedre enn på andre sykehus. Her er et par eksempler.

CameraZOOM-20130316120607665

CameraZOOM-20130315181410190

CameraZOOM-20130315115828155Noe var godt og noe var mindre godt.

Lørdag tok de nye røntgen av lungene og jeg fikk lov til å dra hjem. Jeg ble dessverre ganske dårlig på lørdagen, og enda verre på søndagen, men mamma var der og kunne hjelpe meg. Og Odin var selvfølgelig alltid der for å gi sin støtte.

CameraZOOM-20130320092416522På tirsdagen var jeg såpass at jeg kunne dra tilbake på sykehuset. De fikk byttet bandasjer og sjekket at alt var bra der inne.

CameraZOOM-20130319122850976Forrige fredag var det nye runde på sykehuset, da for å sjekke om de kunne ta ut kabelen inn til nyren, men det kunne de dessverre ikke. På mandag var det nok en sjekk, og denne gangen kunne de ta den ut.

CameraZOOM-20130325132946022Her er et røntgen fra da de sjekket om de kunne ta den ut. Det er kontrast som er sprøytet inn, og som dere ser så går kabelen først inn til nyren før den går ned urinlederen, helt ned til den ene ringen. (ringen er fra buksen jeg hadde på meg).

Dessverre fikk jeg en del smerter etter at de tok den ut, og de viste seg at nyren var litt blokkert. Det rant, men litt tregt, som har gjort at jeg har hatt vondt i nyren siden de tok ut slangen.

CameraZOOM-20130326212907223Slik ser de 3 sårene ut. Til venstre var slangen, midten var dren, og et lite foran. Jeg har dessverre fått plaster allergi, som nå smøres med kortison salve. Jeg er i dag første dagen tilbake på jobb, og det er helt greit.

Jeg skal tilbake 30.4 for å ta en ISO undersøkelse med gamma kamera for å se hvor bra nyren funker. Denne skulle de egentlig ta etter 6 mnd, men siden ikke alt er som det skal så tar de den om en mnd.

Beklager et veldig langt innlegg, men som dere ser så har det skjedd litt. Jeg skal nå prøve å oppdatere litt oftere etterhvert som jeg kommer tilbake i gamet igjen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Kommentarer

  1. Takk fra meg for oppdateringen – og lykke til videre 🙂

  2. Uææ, det der hørtes skummelt og VONDTut! Håper du kommer deg helt igjen!

  3. Fortsatt god bedring Line, det har vært mye nå, satser på at testen om 1 mnd viser at alt fortsatt er som det skal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *