Jeg, fordomsfull!

I går var jeg på nok en svømmetrening, denne gangen med gruppe 3. Det ble veldig tydelig før vi kom i vannet at det var et litt annet nivå på denne gruppen.

Etterhvert så kom det en jente som var større enn meg, om trent på samme størrelse som jeg en gang var. Min første tanke var at «takk og lov så er ikke jeg den eneste som er litt større». Resten var nemlig typisk svømmere og ganske tynne.

Min andre tanke var at jeg nok helt sikkert var i samme bane som hun, altså den som gikk saktest.

Der tok jeg grundig feil du, det er helt sikker. For mens jeg havnet i den banen hvor de som ikke var fult så raske, så var hun i den raskeste blant gutta. Hun var helt rå. Utrolig sterk og rask.

Jeg var nest «svakest» og hang litt etter de andre, og fikk virkelig kjørt meg. Jeg var helt ferdig etter 3400m på 1.5 time. Og i dag, for første gang, er jeg støl etter en svømme trening. Ikke veldig, men jeg kjenner det både i bena og armene, spesielt i triceps.

Jeg fikk meg en liten tankevekker etter trening over hvor lett jeg hadde dømt hun andre utifra hvordan hun så ut. Selv jeg som har vært stor, veldig stor, kan dømme andre så lett. Jeg som selv har blitt dømt på samme måten. Det er så alt for lett, og derfor utrolig viktig at man blir vist at man kan ta feil.

Stor/overvektig er ikke synonymt med svak, lat, sakte etc.

Er du fordomsfull?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Kommentarer

 1. Jeg syns du alltid har vært sterk. Uansett størrelse. Du imponerer meg. U always have 🙂 *stolt venninne!!*

 2. Jeg tror ofte at vi ikke merker ting så godt før vi tar oss selv i det.. Jeg vet i allefall med meg selv at jeg har blitt mye bedre enn hva jeg var tidligere! Og det kan nok helt sikkert skyldes min egen mistrivsel med meg selv og egen kropp…. Men så kjenner jeg også at jeg har mye bedre samvittighet når jeg prøver se det positive i ting!!
  Ha en super helg i vakre Wien!! Håper vi får oss en tur dit før jul… Julemarkedene i Wien er bare fantastiske eller hva???

 3. Fordomsfull, vet du det tror jeg vi alle er i større og mindre grad.
  Du ble minnet på om deg selv for x antall kg siden og kanskje folk så sånn på deg da som du så på henne nå. Helt naturlige tanker, men godt det minner oss på at utseendet kan bedra og at vi ikke vet hva som befinner seg bak en fasade!
  Jeg er stor selv, men er på vei ned…har gått ned fra 95,5kg til 82kg siden mai, veldig fornøyd!
  Vet jo at folk så på meg som stor, nå nærmer jeg meg normalvektig og kan bruke M-XL i klær, i vanlige butikker. O Lykke!
  Men når sambo sier han trodde jeg var 125kg i sommer og han har DE aversjonene mot overvektige…vel, da tror jeg mange tenker stygt om overvektige. Sikekrt jeg innimellom også, men nå vet jeg som med deg at med rett kosthold og trening så går det ann å gå ned, mye tom! Jeg har aldri trent, nå 2-5g i uka på treningssenter samt a<t jeg prøver å gå 7,5km 2-4 g i uka! Og det artige er at jeg stortrives med det!!
  Men du ble nok bare mint på dine indre demoner som egentlig var om deg selv…tror jeg.

 4. Veldig interessant historie – og jeg er absolutt fordomsfull. Heldigvis nyter jeg hver gang fordommene mine blir gjort til skamme. Jeg jubler når jeg har tatt feil av folk på omtrent slik måte som du gjorde her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *