Lavkarbo bringebær muffins

Disse er bare aldeles nydelige. Ikke for søte, friske, luftige og smaker bare utrolig godt.

Jeg har prøvet og feilet mye på muffins, men disse er bare utrolig gode. Disse ble bakt i går, og er like nydelig i dag. Tenker jeg prøver meg på en sjokolade variant de neste dagene. Oppskrift kommer om de blir vellykket.

Du trenger til 12 muffins:

  • 6 egg
  • 4ss smør
  • 6ss fløte
  • 4ss kokosmel
  • 4ss ristet hasselnøttmel
  • 1ml vanilje ekstrakt
  • 1 1/2 ml bakepulver
  • 3ss sukrin
  • 2ss tagatesse
  • 23g tørket bringebær (posen var på 11.5g)

Sett ovnen på 180C, jeg brukte varmluft som funket utmerket, men vanlig går og sikkert helt bra. Jeg bruker måleskjeer fra Ikea, og skraper toppene.

Grunnen til at jeg brukte tørket bringebær og ikke friske er fordi jeg har da opplevd at de har blitt utrolig våte, litt mer svampaktig og får raskt mugg. 23g tørket bringebær har 7g karbohydrater.

Smelt smøret og la det kjøle seg ned. Bland egg, fløte, sukrin, tagatesse, vanilje ekstrakt og bakepulver med en håndmikser. Ha så i kokosmel og hasselnøttmel. Til slutt blandet jeg inn bringebærene med en slikkepott.

Fordel i 12 muffinsformer. Jeg valgte å bruke papir og silikon. Jeg syntes de holder seg mykere om de får bli i papir, men de har en tendens til å bli ganske flate, så derfor bruker jeg silikonformen under. Inn i midten av stekeovnen i 16min.

La de kjøle seg ned litt før de enten pyntes til cupcakes eller serveres som de er.

Virkelig en ny favoritt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *