Lykken ligger ikke på 65kg

Dette er et utrykk jeg har brukt mye den siste tiden. Både til meg selv, og til andre.

65kg er et magisk tall for mange av oss overvektige. Hvorfor vet jeg ikke. Min BMI blir normal på 68kg, ikke 65, men i mange år var det liksom 65kg som var drømmen.

Hvorfor er det et tall på vekten som avgjør om vi er lykkelige eller ikke? For mange så er det det. Trist, for det skal ikke være det. Man kan være lykkelig, virkelig lykkelig, på 100kg, 92kg, 84kg, 71kg etc.

Etter at jeg postet dette bilde både i bloggen og på facebook har jeg fått utrolig mange kommentarer på det.

Noen har lurt på om jeg er forelsket, andre sier jeg stråler, gløder, ser lykkelig ut.

Og jeg er lykkelig. Jeg har det utrolig bra om dagen, både med meg selv og med omgivelsene rundt meg. Og det når vekten viser hele 78kg.

Så la ikke et tall avgjøre om du er lykkelig eller ikke. Enten om det er så mye ned eller at vekten skal vise så mye. Jobb for at du skal føle deg bra, ha det bra med deg selv, for at du skal være lykkelig.

Jeg er lykkelig fordi kroppen har det bra, jeg har mindre eller ingen smerter, ting er lettere, jeg mestrer, jeg setter meg mål som jeg når, har flotte venner, trives både på jobben og der jeg bor, og generelt sett har det veldig bra. Derfor er jeg lykkelig. Ikke fordi vekten sier 78kg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer

  1. Flott skrevet Line 🙂 Jeg var selv nede på 62 kg for mange år siden (67 kg nå), og jeg var faktisk skuffet over at jeg ikke var spesielt mye mer fornøyd med meg selv. Jeg var fornøyd med å ha klart det altså, men på den tiden hadde jeg gått ned såpass fort at den eneste tanken i hodet mitt var frykten for å gå opp igjen. Haha, og det gjør en ikke akkurat lykkelig, heller deprimert. Derfor er jeg helt enig i at det er selve livsstilsendringen som gjør en lykkelig, og ikke en slankekur med ett formål: å gå ned i vekt. Som du sier, vekt er et overfladisk tall, det som er viktig er å ha det godt med seg selv, like livet sitt og lever slik man ønsker å leve 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *