Spisepress

Du skal treffe en venninne og hun foreslår ut å spise. Du vil egentlig ikke, men det blir til at dere går og spiser. Med lettere trykk overtaler hun deg til å bestille noe du egentlig ikke bør/vil spise.

Dere er en vennegjeng som skal ha en liten fest. Masse god mat og snack serveres, og vennene sier at du må jo kose deg litt, det er jo helg, en dag er jo lov.

Høres det kjent ut? I en eller annen variant har flere av oss vært borti dette. Man prøver å legg om livsstilen, få bedre vaner, gå ned noen kg, men man har stadig venner som dytter på en det ene og det andre.

Burde ikke venner være med å støtte deg i det du gjør, ikke få deg til å skli ut? Kanskje har de og noen kg for mye, og føler de får mindre dårlig samvittighet om de får deg og til å spise. Ja, da er det ikke så ille at de spiser.

At de blir misunnelig fordi du får det til, mens de klarer det ikke. De vil ikke bli den siste overvektige venninnen i gjengen. Om det er bevist at de «saboterer» er ikke lett å vite, men det er jo en form for sabotasje. For det er ikke alltid like enkelt å si nei når alle rundt deg sier at du har lov/bare denne ene gangen/det gjør jo ikke noe/litt er ikke så ille etc.

Studier viser at om man har venner som er overvektig, er sjansen for å klare dietten mindre enn om man har venner som er tynne. Betyr det at du skal dumpe alle vennene du har som er overvektige? Absolutt ikke, men man bør være klar over det, og samtidig si til venner at du har ikke tenkt å spise det ene eller det andre og at man håper de kan hjelpe og støtte en i det valget.

Kilder:
Studie, Studie, Artikkel, Artikkel, Artikkel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *