Bunad, da og nå

17 mai betyr bunad for meg, men det har ikke alltid gjort det. Noen ganger har den ikke passet, andre ganger har den vært i Norge og jeg i et eller annet utland.

I år passet det, både at bunaden passet og den var i samme land som meg.

Men, sist jeg hadde på meg bunaden var i 2008. Min beste venninne Heidi giftet seg med Jon fra Canada og da var det flott at vi som hadde bunad hadde på oss det. Noe jeg gjorde, men pent å se på var det ikke. Hvordan jeg i det hele tatt fikk den på meg vet jeg ikke.

Jeg veide ca 106kg på det tidspunktet.

Var det noen som sa stappet pølseskinn?

I år var det noe helt annet.

Vesten er dratt fra hverandre da den egentlig overlapper. Bunaden henger veldig lavt og er stort sett for stor over alt. Neste år skal den syes inn/ny vest.

Jeg følte meg utrolig bra, selv om den var for stor. Jeg er stolt av å bære bunad, spesielt når jeg tenker på at min farmor har brodert forkle og sjalet, en grandtante har brodert blusen og min gudmor har montert selve bunaden.

Har jeg en dårlig da så er det bare å se tilbake på noen bilder og se hvor langt jeg egentlig har kommet.

Stolt er jeg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Kommentarer

 1. Wow! Utrolig forskjell! Du kan virkelig være stolt av deg selv. Håper jeg en dag finner motivasjonen sånn at jeg kommer meg ned i vekt og kan bruke bunaden min.
  Akkurat føles det som det er en umulighet.

  • Tusen takk Monica.
   Noen dager føles det umulig for meg og, men så finner jeg noe som motiverer meg. Jeg velger å ha positive ting rundt meg, og det hjelper.

   Du kommer til å klare det den dagen du er klar.

 2. Wow! Kjempestor forskjell! Så nydelig du er på det nederste bildet, så fin på håret! Hvilken bunad har du?? Den var fin!

  • Tusen takk Iselin. Det er Rogalandsbunad jeg har, med Frafjord mønster. Jeg er veldig glad i den, det er helt sikkert.

 3. Men i all verdens land og rike….. Er det deg på disse bildene? Du ser virkelig flott ut nå, du kan være så stolt at du nesten kan sprekke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *