Lavkarbo i ferietiden

Ferien er i gang for fult for meg, selv om været ikke er det beste. I Wien er det 30 grader om dagen, og jeg syntes godt de kunne delt litt.

Men tross været, jeg koser meg, og det jeg opplever er at det er lettere å holde seg til lavkarbo her i Norge enn det har vært den siste tiden i Østerrike.

Det er masse god grillmat med godt tilbehør, jeg spiser sammen med andre som og spiser lavkarbo. Det gjør ting enklere.

Og selv om jeg ikke  hadde spist sammen med andre som spiser lavkarbo, så syntes jeg det er lettere å spise lavkarbo om sommeren enn ellers i året.Masse gode grønnsaker, kjøtt på griller, og masse annet godt.

Hva spiser dere om sommeren?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer

 1. Hei,

  Synes bare det er så rart at mange som går på lavkarbo messer om at det ikke er en diett, men en livsstil og den letteste måten og gå ned i vekt på. Likevel ser vi jo av bloggene deres at det er like vanskelig å holde på denne «livsstilen» som på Grethe Roede og lignende kurer.

  Jeg mener at viljestyrke og tro på seg selv er det viktigste uansett hvilken måte man velger å gå ned på, og at det er vanskelig å vedlikeholde vekten med den nye livsstilen (også lavkarbo) etter en stund. Derfor reagerer jeg på denne opphøyelsen av lavkarbo i forhold til andre måter og spise på. Etter som jeg ser av denne bloggen og de mange av de bloggene du linker til + andre lavkarboblogger går dere opp og ned i vekt på samme måte som dere (sannsynligvis)hadde gjort på andre kurer. Fåtallet klarer å holde på denne «livsstilen»

  Spørsmålet mitt er vel hvordan dere da kan si at det fungerer så bra,og er så fantastisk,når dere ikke klarer å gjennomføre det selv? Da er det vel en kur som alt annet da, og ikke en livsstil. Alle de bloggene jeg har lest om temaet har vært skrevet av oppegående, reflekterte mennesker, og jeg tviler derfor på at dere har så mye mindre pågangsvilje og viljestyrke enn resten av oss. Kanskje det da er metoden som ikke fungerer.

  Håper du ikke tar dette som personlig kritikk, bare en ting jeg har tenkt på over lengre tid.

 2. Line: Jeg er enig med deg om at det er lettere å spise lavkarbo hos andre om sommeren enn om vinteren – tid for grillet kjøtt og grønt eller spekemat gjør ting så mye enklere! 🙂

  Karina: Det fins fristelser overalt, uansett hvilket kostholdsfilosofi man følger. Jeg må innrømme at jeg ikke gidder bruke så mye tid på å omvende ukjente til lavkarbo’ens gleder, så det får noen andre ta seg av. 😉 Det er sikkert ikke noe som passer for alle. Det krever litt ekstra planlegging i hverdagen, men etter hvert sklir det inn i rutinene – om man vil. For meg virker det i hvert fall, noe å spise standard, sunn kost + trening ikke gjorde.

  Jeg har spist lavkarbo i over ett år nå, og både vekt og helse virker meget fornøyd med det. Selvsagt kan man skeie ut litt iblant (Hva er vel en sommer uten is på tur for eksempel? Ben & Jerry i små beger.. <3), men for meg er kostholdet blitt en integrert del av mitt liv. At det byr på litt ekstra utfordringer å spise ute eller hos andre med annet kosthold gjelder vel alle som har et avvik fra standard høykarbo-kosthold, om det er matallergi eller mer selvvalgte endringer som lavkarbo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *