Jeg har hoftedysplasi og skoliose

Jeg var hos fysioterapi legen (ikke samme som behandling) her om dagen og da fikk jeg endelig spurt han hva mine diagnoser utenom skulderen er. Jeg har nemlig funnet en lege som ser på hele kroppen og ikke bare den skaden jeg kom til legen med.

Han sendte meg i desember til utallige røntgen og fant nå en diagnose, jeg bare fikk den ikke med meg før jeg spurte han her om dagen.

Jeg har hofteleddsdysplasi (som og kiropraktor har diagnostisert) og skoliose.

Hofteleddsdysplasi er en medfødt feil i hofteskålen. Hofteleddet er et kuleledd der øverste del av lårbeinet er formet som en kule (femoralhodet). Denne kulen skal passe inn i en «skål» i bekkenet, som vi kaller hofteskålen (acetabulum). Hos barn med hofteleddsdysplasi er denne skålen for grunn. Lårbeinet kan da lettere «glippe» ut av festet sitt (hofta går ut av ledd).

Dette er noe som ikke ble diagnostisert da jeg var barn, sannsynligvis grunnet liten grad av det. Nå får jeg den knekt opp av kiro med jevne mellomrom samtidig som jeg får strøm og noe annet hos fysio. Om det hjelper vet jeg ikke, men jeg blir nå ikke verre. Første gang jeg var til fysio pga hofta var jeg 20, men det tok en kiropraktor 2min å se på meg etter 31 år for å få diagnosen.

Skoliose er en sideveis skjevhet i ryggsøylen

Jeg heller mot høyre. Kroppen har opp igjennom alle disse årene stabilisert seg selv at å gå med innlegg for å rette opp skjevheten vil gjøre vondt verre.

I hverdagen er det hoften som plager meg mest. Den slår og nemlig ut nederst i ryggen.

Jeg har heldigvis bare en liten grad av begge de diagnosene, det finnes folk som har det mye mye verre. Jeg har fremdeles muligheten til å unngå at det blir verre, blant annet med å gå ned i vekt. Bare 3kg ned i vekt minsker trykket på hofta med over 6kg. Det er noe å tenke på.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *