Håpløst

I juli reiser jeg til Norge på ferie. Og jeg skal ha med meg Odin.

I Norge skal jeg og Odin reise litt rundt, vi skal til Kristiansand, Stavanger, Geilo og litt andre steder. Vi skal ta en del tog og bil, men vi skal og fly fra Stavanger til Oslo.

Normalt sett flyr jeg med SAS, men denne gangen passet tidene til Norwegian bedre og prisen var lavere.

Jeg begynner bestillingen på nett, men før jeg bekrefter så ringer jeg for å forsikre meg om at det er plass til Odin. Det har jeg gjort både hos SAS og hos Austrian hver gang jeg har flytt med Odin. Så har jeg fullført bestillingen og så bestilt plass til Odin.

Men det kunne ikke Norwegian si til meg. De kunne tilby meg 2 løsninger.

  1. Jeg bestiller over tlf, bestillingen blir satt på vent til de har fått bekreftet plass. Der kom det et bestillings gebyr på 80kr fordi jeg gjorde det over tlf.
  2. Jeg kunne bestille på nett og så ringe dem, men var det da ikke plass så måtte jeg booke om min billett mot gebyr, uten å få vite om hva jeg booket om til hadde plass til Odin.

På den måten tvinger Norwegian deg til å betale haugevis av gebyrer.

Jeg tok sjansen og bestilte på nett og så ringte Norwegian for å få plass til Odin, noe han fikk. Men så kom neste problem.

Jeg har alltid fått en bekreftelse på at han har fått plass. Nei, det kunne ikke Norwegian sende meg. De så det i sine systemer, de fikk til og med en bekreftelse fra sitt system, men den kunne de ikke sende til meg.

Så om jeg dukker opp på flyplassen og de ikke finner hans reservasjon, ja da står jeg der.

Noe mer håpløst og idiotisk har jeg ikke vært borti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *