Husgjester

I en hel mnd skal jeg ha husgjester.

Dette er leilighets drama relatert til den gamle leiligheten. 2 venner fra kirken min trengte et sted å bo ut juni og de hadde muligheten til å flytte inn i min gamle leilighet.

Så tok han som eier leiligheten han som leier leiligheten til retten. Grunnen var at han som leier har en gammel kontrakt og betaler lite leie. De vil ha han ut slik at de kan kreve dyr leie av nye som kommer inne, men det er ikke lett å få han ut.

I denne rettsaken ble jeg kalt inn som vitne, det var for ca 2 uker siden.

Resultatet av denne rettsaken ble at han som leier av eier må bo der selv og de som nå bor der må ut. Fordi de bare skal være i Østerrike en mnd til så har jeg tilbudt dem å bo hos meg. I helgen går flytte lasset og på tirsdag kommer de.

De må sove i stuen, men for en mnd så skal jeg overleve det. Vi jobber helt forskjellige tider og jeg er mye borte pga tysk og alt mulig annet.

Og så er det snakk om depositum.

I Østerrike ha de kun hatt den regelen om at depositum skal stå på rente konto fra 1. april 2009, men den var og gjeldene for leie kontrakter fra før den dato.

Dette har ikke han jeg leid hos gjort.

Jeg har klart å sprekke en rute i en dør i leiligheten. Ruta er bestilt og skal hentes. Men jeg kommer til å si til han at det jeg skulle hatt i renter dekker arbeidet å få satt ruta inn og at jeg skal ha mine 1000 Euro tilbake. Papirer med regler er printet ut som bevis.

Dette skal diskuteres neste uke, selv om jeg nevnte det for han i dag.

Er spent på hvordan det blir med husgjester i 1 mnd, og håper på det beste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *