Vi har et dårlig rykte

Og med vi, så mener jeg vi som spiser lavkarbo/LCHF mat.

Stadig leser jeg om folk som skriver at vi som spiser lavkarbo prøver å trykke fett ned i halsen på folk, at vi mener at alle skal spise lavkarbo og at lavkarbo er det eneste som hjelper mot overvekt.

Jeg opplever det overhodet ikke slik.

Jeg opplover LCHF folk som entusiastiske, fordi vi ønsker å dele det vi har opplevd. Vi ønsker å formidle at det finnes et alternativ der ute som kanskje funker for den som har prøvd alt. At før man tar det drastiske steget som operasjon eller lignende, så finnes det et alternativ som kanskje kan funke for deg.

Vi som har holdt på en stund har og satt oss inn i en del informasjon. Vi har ikke bare tatt litt her og der fra et ukeblad eller på nett. Vi har lest rapporter, lest bøker, og mange av oss har blitt undersøkt av lege og fått bedre resultater enn før vi spiste lavkarbo.Vi vet at vekttapet de 2 første ukene er vann, men kroppen har ikke 20kg vann, så har man gått ned 20kg, så har man og gått ned i fett vekt.

Vi sitter ikke bare på rumpa og dytter i oss fett og går ned i vekt. Vi er ute og beveger oss, trenger og bygger muskler. Vi gjør det i en kombinasjon som fremmer bedre helse. (Jeg trener for tiden tung styrketrening med PT og vi merker stor fremgang på noen få korte uker.)

De jeg kjenner, i hverdagen eller på nett, som spiser lavkarbo er av den oppfatningen at om den vanlig mann i gata er normalvektig og kroppen fungerer bra på det Statens Ernæring anbefaler, så flott. Om det ikke fungerer og vekten bare øker og øker, ja, da kan Lavkarbo/LCHF være et alternativ.

Ordet er KAN, ikke MÅ eller ER med 100% sikkerhet. Men det KAN.

Vi som spiser Labkarbo/LCHF får mye motgang, og det kan få oss til å virke fanatiske fordi vi må rope litt høyere for å nå frem med budskapet vårt.

Så ikke skjære alle lavkarbo folk over en kam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En Kommentar

  1. Nå var jeg en av dem som faktisk satt på ræva og spiste meg slank på kjøtt og gode sauser. Men, jo mer av kroppsfettet som ble vekke, jo mer energi fikk jeg, og jeg begynte bevege meg mer. Jeg er ingen treningsfan, har aldri likt trene og jeg gjør det ikke nå heller, Men jeg går noe mer enn hva jeg gjorde da jeg var 130 liksom.

    Og ja, vi prøver dytte fett ned i halsen på folk, og så er det kjedelig og ikek variert kosthold – man blir lei egg og bla bla bla, fett er ikke bra for blodårene, høyt kolesterol, hjernen svinner sakte men sikkert hen, for til slutt blir vi bare dumme. Det har jeg hørt nemlig!

    Men, folk er redd for det som er nytt. Og de velger å høre på «eksperter» som sier at man må trene masse og spise lite. Erfaringene våre, nei, de teller ikke. Dessuten er det for godt til at det kan være sant da, at man faktisk kan spise mye god mat og så gå ned i vekt. Sånn er ikke mulig! For ikke å glemme: Jeg kan ikke leve uten brødskiva mi, poteter eller pasta! Jeg kjøper heller en pulverkur jeg, for den lover at jeg går ned så og så mye på kort tid. Og gud bevaremegvel! Det gjør man jo også, om man kun drikker pulveret, men så kommer tiden da den kuren er over og man starter spise normalt igjen. Vips veide man litt mer enn da man startet sulte seg på pulver.

    Det er deres tap. Desverre er det kun de som kan forandre det syn de har på verden og hva som skjer. Vi kan forsøke formidle så godt vi kan, men mer enn det klarer vi ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *