29 eller 37kg

Skremmende som det er å se det, det er tallen jeg ser når jeg regner på hvor mye jeg må/vil ned i vekt. Det er mange kg.

Men hvorfor 2 tall?

Første taller er den mengden jeg må ned for å komme til den vekten 3 leger mener jeg skal ligge på. Da vil jeg ha en BMI på 26.8 som er overvekt i følge standarden.

Skal jeg ned 37kg, så kommer jeg ned til drømme vekten. Da har jeg en BMI på 23.9 som er vanlig for min høyde.

I følge VK sin motivasjonsekspert, Øyvind Hammer, vil jeg ikke lykkes om jeg bare ønsker å gå ned 29kg. Det er først når jeg har satt målet til 37kg at jeg vil lykkes å gå ned i vekt. Fordi drømme målet er -37kg vil jeg ikke ha motivasjons nok til å gå ned de 29kg.

At målet skal være gjennomtenkt er klart, men å si at man ikke vil lykkes om det ikke er det man egentlig vil syntes jeg er idiotisk.

Jeg tar de første 5 eller 10kg jeg og så jobber jeg med videre. Klarer jeg 20kg så kommer jeg til å bli overlykkelig, klarer jeg mer, så enda bedre.

Men å sette meg et lavere mål i første omgang fungerer bedre. Å ha gått ned 2 av 5kg høres mye bedre ut enn 2 av 37kg. Man kan miste motivasjonen helt av det.

Hva er din motivasjon?

Et målet ditt drømmevekten eller nok ned til å få en bedre og lettere hverdag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Kommentarer

  1. Mitt mål er å nå 80 kg i første omgang, og deretter jobbe meg ned mot 70 kg. Må nesten se an hvordan kroppen blir etterhvert 😀 Har ca. 10 kg igjen til 80 nå 😀 Delmål er å anbefale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *