Frokost for vinnere

Det er utrolig hyggelig å ha besøk. Bare det å spise måltider sammen med andre er så mye mer koselig.

I dag skal vi til dyreparken her i Wien, og da må man har en god frokost i magen.

I følge en arrogant student (hva hun studerer sies ikke), som prøver å skrive morsomt, er dette en frokost som ikke er sunn fornuft. Men når sunn fornuft har gjort meg og mange andre feite i mange år, så bør det ringe en bjelle.

Vi som spiser lavkarbo har aldri sagt at et vanlig norsk kosthold er helt greit for den vanlig slanke mann i gata. Problemet er når han da begynner å legge på seg selv om vi i dag trener mer enn noen gang, ja da er det alternativer som funker, men som mange ser på som den store stygge ulven.

Lavkarbo har kommet for å bli, og det er veldig lenge siden den kom, dette er ikke noe nymotens.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Kommentarer

 1. Vel. Alle jeg kjenner som trener regelmessig, er slanke. De fleste jeg kjenner som trener sjelden/aldri, er overvektige. Om studenten som skrev innlegget er arrogant, så er i hvert fall Sofie Hexeberg det, da hun faktisk, som artikkelen hevder, avviser all forskning som motbeviser hennes påstander, og heller viser til enkelthendelser for å underbygge sin egen filosofi. Jeg er helt sikker på at lavkarbo funker for mange, men det er ikke sikkert at det er det optimale for absolutt alle. Det er faktisk veldig mange på høykarbo som ikke er feite. Det som kjennetegner alle de feite jeg kjenner, er at de spiser for mye, og trener for lite. Menneskekroppen er skapt for å bevege seg, uansett kosthold.

  Det som skiller mange lavkarbere fra de «normale», er at de førstnevnte som regel hevder at de har funnet det eneste riktige kostholdet, mens de fleste andre åpner for at mennesker kan være ulike.

 2. Jeg vet ikke om du har lest bloggen, men jeg trente en gang til halvmarathon og løp 50km i uka, selv da, med et normalt høykarbo kosthold, var jeg overvektig. Da jeg løp og fullførte løpet veide jeg 95kg.

  Og som jeg skriver, jeg og de jeg kjenner som spiser lavkarbo sier ikke at vanlig norsk kosthold funker for mange. Men det er veldig mange som er negativ til at lavkarbo kan være et alternativ.

  Når folk på lavkarbo sier de har funnet de eneste riktige, så er det det eneste riktig for dem. Og vi må hele tiden forsvare hvorfor det er riktig for oss. Mens siden statens kosthold er det staten sier så slipper folk som spiser det å forsvare seg, selv om vi i dag trener mer og er feitere enn noen gang.

 3. Jeg har ikke lest så mye at jeg visste det, dessverre. Det er tydelig at lavkarbo har fungert for deg, og det er jo bra:) Men igjen, de aller fleste løper ikke 50 km i uka, og de aller fleste som er overvektige løper faktisk ikke i det hele tatt. Selvsagt finnes det unntak, det er ikke det jeg sier. Men folk beveger seg mye mindre nå enn før, det er du vel enig i? Da foreldrene mine var barn (jeg er 19 år), var de ute og lekte hver ettermiddag. Det lillebroren min bruker ettermiddagene på, er Playstation, bortsett fra to kvelder med halvannen times turntrening. Ja, så klart trener vi mer nå, i den forstand at flere trener på treningssentre eller drive rmed organisert idrett. Men den daglige aktiviteten, å gå eller sykle til butikken, til skolen, til jobb, å være ute og leke om kvelden, den er kraftig redusert i forhold til på 70-tallet. Vi velger bilen, heisen, tv-en og PCen, og er man overvektig, så vil ikke to gruppetimer i uka gjøre deg slank. Det handler om den daglige aktiviteten. At du løp 50 km i uka og fortsatt var overvektig har jeg ingen foklaring på, det viktigste er jo at du har funnet et kosthold som passer for deg:) På samme måte er det ikke lett å finne noen forklaring på at det finnes mennesker som spiser mye og usunt, og fremdeles holder seg slanke og friske:) Jeg snakker generelt.

  For øvrig er jeg også interessert i et lavkarbokosthold, og vurderer å innføre det – jeg er bare opptatt av å være åpen for at ulike kosthold passer for ulike mennesker:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *