Jeg var en gang….og vil bli igjen

Hvor enn jeg har bodd i verden så har svømming være en del av livet mitt.

Jeg begynte å svømme da jeg var 9 år. Pappa introduserte meg for konkurranse svømming og var alltid der da jeg trente og konkurrerte oppover. Kjørte til stevner, uansett hvor langt unna det var, og kjøret meg til og fra trening 3 ganger i uka.

Jeg var aldri den raskeste, men pga årsklasser klarte jeg meg ganske bra, og fikk en del medaljer. Det motiverte til å fortsette. Jeg kom vel så langt som til fylkeslaget i Rogaland, men lenger enn det ble det ikke. Etterhvert flyttet jeg til utenfor Oslo og måtte bytte lag. Ikke alt klaffet der, så etter et års tid ble det slutt på svømmingen. Da etter 5 år.

Da jeg bodde i USA ble jeg kaptein på svømmelaget til skolen. Vi trente 5 dager i uken og hadde stevner hver eneste uke hele første halve skoleåret. Jeg er overbevist om at det gjorde at jeg ikke gikk opp i vekt første 5mnd jeg var der, selv om jeg spiste en del mer enn det jeg pleide.

Da jeg gikk på universitetet i Frankrike hadde vi 50m basseng i samme byggingen, så 3-4 ganger i uke gikk jeg og svømte i lunsjen. Svømte da så mye som opp til 1-1.5 mil i uka. Det var utrolig deilig.

Etterhvert som jeg hadde bodd meg inn her i Wien begynte jeg å svømme her og.

Svømming er og blir en del av meg. Jeg syntes det er fantastisk trening som jeg vet funker, det er trening som er godt for kroppen og det er trening som hjelper på vekten.

Før jeg ble operert i skulderen spurte kirurgen hva som var målet mitt etter operasjonen. Og jeg sa det var å kunne svømme slik om jeg pleide.

Jeg er langt fra der enda, men det er fremdeles det som er målet mitt. Jeg savner å svømme selv om det har gått i bølgedaler og lengre perioder uten svømming. Nå som jeg ikke kan svømme pga smerte så savner jeg det enda mer.

Men målet er å kunne svømme som jeg gjorde. Å ha dette målet er en motivasjon til å bli bedre, selv om jeg ser mørkt på tingene enkelte dager.

Jeg var en gang en svømmer og jeg skal bli en svømmer igjen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *