Ã… reise med hund til utlandet

Skal man reise til utlandet med dyr, medfører det en del dyrlege besøk. Mye skal være klart før man reiser, men man må og passe på noe under selve reisen.

Norge krever rabbis vaksine med godkjent blodprøve. Det vil si at hunden må først ha 2 rabbis vaksiner i løpet av 4 uker. Så må man vente 120 dager før man tar en blodprøve, den må være godkjent og skrives inn i EU passet til hunden.

Rett før man reiser må man til dyrlegen for å ta en ormkur mot Echinococcus. Den må taes i løpet av de 7 siste dagene før man reiser til Norge. Reiser man ut fra Norge må man ikke ta den, men man må ta den når man kommer til landet man besøker. Man må til dyrlegen i løpet av de 10 siste dagene før man riser tilbake til Norge.

Når man da kommer tilbake til Norge må man til dyrlegen igjen og ta samme ormkur i løpet av de første 7 dagene etter ankomst.

Disse reglene gjelder for reise med hunder over 3 mnd i EU og EØS land.

Alle regler om reise med dyr finner man på Mattilsynet sine sider

Odin har tatt sine vaksiner og blodprøver, han har og vært med til Norge før. På fredag er det ny reise til Norge.

I morgen skal vi til dyrlegen og få første runde med ormkur, og på mandag skal vi til dyrlegen i Norge for enda en runde med ormkur.

Å reise med dyr er veldig greit når ting er i orden, men er ikke ting i orden kan det fort gå veldig galt. Så pass på.

Odin er klar til å reise

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Kommentarer

  1. Og vi var hos dyrlegen i Danmark torsdag og skal her hjemme i dag -i samme ærend 🙂 Null problem Ã¥ reise sÃ¥ lenge papirene er i orden

  2. Odin sine papirer er i orden. Nå har han fått orm kur og.

    Lena, ja nesten, men han veier nå 2.8kg da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *