Energiprosent

Jeg har sovet lenge, og kjenner at jeg er mye mindre stresset i dag, noe som er veldig deilig.

Sov så lenge at det ble brunsj istedenfor frokost, og nå er jeg på rett spor igjen. Jeg har kjøleskapet fult av deilig mat som jeg skal fortære i løpet av helgen og komme meg på rett kjøl.

For å se litt på hva jeg spiser så har jeg regnet ut energiprosenten av maten.

Det ble en gigant brunsj, men som jeg er ganske så sikker på holder til middag, så da er jo det greit.

Dagens brunsj bestod av kalkun pølser, cheddar ost (har dille om dagen, har det på nesten alt) og gul paprika. Pølsene ble stekt i smør, og all paprikaen klarte jeg ikke å spise opp, så jeg veide det, så hva jeg hadde spist, pakket det inn og tilbake i kjøleskapet.

Jeg har brukt innlegget til Lena for å lære meg hvordan jeg skal regne ut dette her, og ut fra hennes prinsipp, så ser det ganske så bra ut.

Hennes utgangspunkt er

* 0-5 e% karbohydrater,
* 20-25 e% protein
* 70-80 e% fett

Og det er det jeg og har brukt.

Etter litt regning så har jeg kommet frem til at dagens brunsj hadde disse tallene.

0.77 e% Karbohydrater
25.21 e% Proteiner
74.94 e% Fett

Jeg skal fortsette å regne utover dagen og de neste dagene for å se hvordan jeg spiser. Er og interessert i å se hvor mye kcal jeg spiser. Denne brunsjen var på 1095 kcal som er enormt. Det ble veldig mye mat, men jeg vet at mengden mat vil minke betydelig de neste dagene. Etter en karb runde jeg har hatt de siste dagene vet jeg at jeg spiser mer i begynnelsen og mengden mat minker etterhvert som jeg får i meg mer fett og mindre karbohydrater.

Når jeg se på regnestykket mitt så ser jeg at hadde jeg ikke spist osten, så hadde jeg ikke kommet opp i nok fett%, så selv om den øker mengden kcal, så øker den og mengden fett. Jeg skal prøve å bli mer bevist på valgene jeg tar når det gjelder maten med tanken på energiprosent i dagene fremover.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *