Knesk

Patellofemoralt syndrom, også kalt Runner’s Knee.

I dag var jeg hos ortopeden. Måtte vente en stund som man må på disse trakter. Men når jeg først kom inn var jeg ute igjen i løpet av 5min. Det gjør det veldig smart her. En assistent tar sykdomshistorie, legen kommer inn, leser kjapt igjennom, stiller et par spørsmål og så undersøkelse.

Jeg tok av meg sko og han ba meg stå på et ben. Jeg tippet litt innover. Samme på det andre.  Over pronasjon.

Opp på benken og han kjente på bena, bøyde kneet, kjente at det sier pop pop pop. Bøyde fra side til side og kjente på kneskåla. Joda, patellofemoralt syndrom.

Fikk beskjed om å unngå trapper, bakker, løpe distanser som ikke gjør vondt, heller sykle med lav styrke og høyt sete, ellipse maskin og svømme. Fikk og styrke øvelser som må gjøres hver dag for å styrke musklene i låret, spesielt knestrekkemuskelen.

På torsdag skal jeg få tilpasset støttebandasje og forhåpentligvis såle til både joggesko og vanlige sko.

Jeg har ikke vondt når jeg løper, men er litt stiv etterpå. Jeg kommer til å fortsette å løpe, men ta det rolig, kjenne etter, og heller gi meg om det gjør vondt. Skal snakke mer med han på torsdag og høre hva han sier.

Da fikk jeg bekreftet det jeg trodde det var. Greit er det. Nå får jeg gjøre alt for at det skal bli bra. Er lettet over at det er noe som kan gjøres noe med. Maraton drømmen er ikke knust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *