I need speed

Nei, ikke stoffet, men når jeg løper.

Var opp kl 0430 i dag og løp 9.6km. Det var helt mørkt når jeg begynte. Løper i en stor park hvor det er veldig godt belyst. Jeg løper og midt i veien rett under lysene. Føler meg egentlig ganske trygg. Møtte et par andre løpere.

Det gikk tregt i dag. Veldig tregt føltes det som. Jeg brukte ca 1t15min på de 9.6km. Det er en km tid på 7.48. Det går ikke fort nok. Jeg håper at etter som jeg får flere lengre turer i bena så kommer farten og.

Bena var ellers fine. Begynte å få litt melkesyre på slutten av en eller annen grunn. Kjente det i bena da jeg var ferdig. Strakk godt, men de er slitne. Skal ha en kort tur i morgen før det er fri på fredag.

Har faktisk helt fri, er nemlig helligdag her nede.

Ellers er det det evig spørsmålet om mat før trening. Når jeg løper på morgenen så spiser jeg ingenting før jeg løper. Noen sier at jeg må spise, andre sier at jeg ikke trenger å spise. Jeg leser mye om løping, og har kommet over denne artikkelen.

http://www.runtheplanet.com/trainingracing/training/distancerunning.asp

Trekker ut dette

Eating on the run – The fuel stored in greatest abundance, for the endurance athlete, is
intermuscular fat, not carbs (glycogen) as is commonly believed. While
this energy rich fuel is there ready for the taking, the body must be
trained over time to open the petcock and allow it to «flow». To train
the body to make use of intermuscular fat, it is necessary to run on
empty. That is, if you run in the morning, it is okay to drink coffee
(if you drink coffee), but you should eat nothing before your run, and
take only water during your run. If you run mid-day, or in the evening,
you should do so at least several hours after you take on food of any
sort. While this may prove difficult the first few times, you will
eventually find you have much more energy, and that energy will last
longer… this is true during the marathon as well.

Basert på dette så kommer jeg til å fortsette å ikke spise mens jeg trener. Når jeg trener i helgen så må jeg allikevel vente en del timer etter at jeg har spist før jeg kan løpe, ellers blir magen i ulage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *