111% av Makspuls?

Jeg våknet i dag med fryktelig vondt i hodet, noe jeg vet ikke blir noe bedre med piller, så dagen ble tilbragt i sengen. Jeg har ikke migrene, bare dundrende hodepinne enkelte ganger.

Etter en del timers søvn var hodet mye bedre. Det pøsregnet ute, så jeg hadde ingen planer om å bevege meg ut. Men i 19 tiden lettet det på regnet og det kriblet litt i føttene, så jeg dro på meg sko og klær og kom meg ut.

Det at regnet lettet var nok bare min innbilning, for det regnet som bare det. Men som nevnt tidligere, så plager ikke det meg faktisk. På programmet stod 8km og jeg satte i gang. På øret hadde jeg musikk med 176bpm.

Runden gikk bra, mot slutten var det litt tyngre, men ikke spesielt. Klokken stoppet på 57.05 og distansen var 8.4km. Det er en snitt tid på 6.47 pr km, som er ganske bra til å være meg.

Jeg løper alltid med puls klokke og når jeg er ferdig gir den meg maks puls, snitt puls og antall kcal brukt. I dag hadde jeg en snitt puls på 81% og en maks puls på 111%.

Jeg har regnet maks pulsen min til 199. Det er ikke 220-alder, men en annen formel. Om jeg var oppe i 111% av makspuls, det vil si at jeg var oppe i 220 i puls. Det kan da ikke stemme.

Og jeg kan heller ikke huske en spesiell periode av turen hvor jeg slet så mye som skulle tilsi at jeg var oppe i den pulsen. Jeg vet at maks puls ikke kan regnes 100% sikkert ved hjelp av en formel, men det gir meg en pekepinn.

Skal jeg nå endre makspulsen min? Klokka har klikka? Bare glemme det?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *