180bpm…det er vist den takten jeg skal løpe i

Etterhvert som det har blitt mer og mer klart at jeg skal løpe maraton så har jeg lest mer og mer om det. Bøker, ting jeg kommer over på nett og forskjellige forum.

En ting jeg kom over er at den beste teknikken for løping er faktisk å løpe 180 steg pr min. Det er og ofte kalt Cafence, så 180 Cadence.

Det er fort. Jeg har fått tak i en mix på 1 time hvor det går i 180bpm hele tiden. Jeg har prøvd p løpe til det, og har klart det, men det er ikke noe jeg klarer over lengre tid. Det blir veldig små steg, men det går faktisk ganske så fort fremover.

De som løper proff, enten det er maraton eller sprint, løper med en frat på 180-200bpm. Det er bare lengden på steget som avgjør. En sprinter har selvfølgelig mye lengere steg enn en maraton løper.

Jeg trener ikke i den takten ofte, men kommer til å prøve meg mer og mer etterhvert.  I dag da jeg var ute, var det en veldig rolig tur, måtte kjenne litt på knærne for å se hvordn de holdt. Jeg prøver å finne en sports lege eller ortoped her nede, så får vi se hva de sier.

Trente og styrke en time i går. Stephan (min PT) er ikke tilbake før neste uke, man skal få satt opp time med han da. Jeg er ikke noe støl, emn følte at jeg trente hardt i går. Kommer helt sikkert til å kjenne det etter første timen tilbake med Stephan. Gleder meg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *